Mikä minusta tulee isona?

Mikä minusta tulee isona?

Jokainen meistä on lapsena kuvitellut itsensä erilaisiin ammatteihin ja työpaikkoihin. Osa on halunnut samoihin töihin, kuin omat vanhempansa. Jotkut taas ovat pienenä nähneet jotain inspiroivaa ympäristössään, mikä on luonut unelmia tulevaisuudesta. Itse haaveilin peruskoulussa kirjailijan ja kuvataideopettajan ammateista. Muistan myös, kun pikkulapsena katselin äitini kanssa televisiota, ja totesin: ”Mä voisin olla isona mäkihyppääjä jos äiti pitää ylhäällä kädestä kiinni.” Nuorakassa meitä voisi olla mm. astronautti, eläinlääkäri, postinkantaja, Peppi Pitkätossu ja laulaja. Lapsuuden haaveet kuitenkin elävät meissä ja kasvavat mukanamme matkalla aikuisikään.

Kaikki unelmat eivät unohdu tai katoa, osa muuttaa muotoaan ja kehittyy joksikin muuksi. Voit muistella omaa lapsuuttasi ja miettiä, mikä sinun haaveammattisi oli ja mikä siinä kiehtoi erityisesti. Vieläkö ne samat asiat kiinnostavat sinua? Oletko päätynyt opiskelemaan tai työskentelemään jossain, mistä lapsena unelmoit, vai oletko päätynyt täysin uudelle alalle? Voit halutessasi kertoa kommenteissa oman tarinasi.

Itse olin monta vuotta epävarma, mitä haluaisin tehdä kun lukio loppuu. Minua pelotti unelmoida: ”Entä jos haaveeni ei toteudu, tai entä jos se toteutuu, enkä sitten osaakaan?” Myöhemmin kuitenkin päädyin miettimään lapsuuden unelmiani ja aloin uskaltaa toivoa. Hain kuvataiteen opettajaksi ja nuoriso-ohjaajaksi. Unelmoin tällä hetkellä erityisesti nuorten auttamisesta ja tukemisesta, mahdollisesti yhdistäen siihen taidetehtävien ohjausta. Nyt kun opiskelemaan hakeminen ja koulupaikkojen saaminen on ajankohtaista, haluan muistuttaa, että ei kannata lannistua, vaikkei tällä kertaa saisikaan paikkaa. Aina voi hyödyntää kokemustaan ja hakea uudestaan, tai päätyä haaveeseensa toista reittiä pitkin.

Piirsin kuvituskuvan aiheesta ”astronauttieläinlääkäri” Mentimeter-kyselyn perusteella, jossa työpajan nuorilta kysyttiin lapsuuden haaveammateista. Ohessa vielä lyhyt video piirroksen työvaiheista.

-IK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *